DRUŠTVENI JESENSKI IZLET 2022

V soboto 1.10. smo se člani in simpatizerji društva odpravili na izlet v PRLEKIJO. Po zdravilnem okrepčilu na avtobusu smo kaj kmalu prispeli do naše prve postojanke to je do vinske kleti v Ormožu. Prispeli smo ravno v času trgatve, tako da smo videli na lastne oči celoten proces pridelave vina, od grozdja do vina. Ormoška klet je bila zgrajena leta 1967 gonilna sila je bil Martin Puklavec. Družina Puklavec je prevzela klet leta 2009 in jo tehnološko popolnoma renovirala z najsodobnejšo opremo kot je sistem za polnjenje steklenic brez kisika in najsodobnejšimi stiskalnicami ki omogočajo predelavo grozdja popolnoma brez kisika. Ko smo se spustili 5 nadstropij nižje v kleti smo degustirali par njihovih vrhunskih penin. Za ostala vina pa smo si vzeli čas v zidanici Malek, ki sodi v njihovo enoto.

Iz kleti Ormož so se preselili na grad Ormož, ogledali smo si njegovo notranjost, ob razpoloženi vodički smo tudi marsikaj izvedeli o življenju in delu v tistih časih na gradu Ormož. Iz gradu Ormož smo se selil, že žejni, do zidanice Malek, ki spada pod Puklavec family wines. Tam smo v prijetni kleti in pozneje pod brajdo okušali njihova visoko kvalitetna vina.

Že nas je čas priganjal do naslednje destinacije, to je do ogleda cerkve Svete Matere Božje na Jeruzalemu. Legenda govori da so kraju ime podarili slavni križarji, ki so se ustavili tukaj na svojih pohodih v Sveto deželo. Najbrž zato ker jim je bilo nebeško lepo, ob vsem opoju …

 Pozno popoldne je bil pa tudi že čas kosila, večerje …kjer smo zaključili z izvrstno hrano in pijačo kmečkega turizma Puklavec.